Willa Xitang Old Town oparta jest na architekturze ludowej

Willa Xitang Old Town oparta jest na architekturze ludowej

Willa w starożytnym mieście Xitang łączy w sobie luksus i chińską architekturę ludową

Willa w starożytnym mieście Xitang to najnowszy kompleks gastronomiczny w historycznym mieście wodnym regionu Jiangnan w południowych Chinach, dzięki uprzejmości Nature Times Art Design Co.

Ten nowy kompleks w starożytnym mieście Xitang czerpie ślady ze swojego kontekstu. Położony w historycznym wodnym mieście Jiangnan w południowych Chinach, projekt Villa, zaprojektowany przez Nature Times Art Design Co., łączy lokalną architekturę ludową, aby stworzyć niską, elegancką przestrzeń z domową atmosferą. zielony i spokojny centralny dziedziniec. Miejsce ma nadzieję łączyć stare i nowe, jednocześnie wtapiając się w naturę i nowy, ale nieskazitelny krajobraz.

Projekt hotelowy znajduje się w nowej części miasta, obok kolejnego nowo otwartego hotelu oraz miejskiej ekowioski mieszkalnej. Jego koncepcja ma to odzwierciedlać, łącząc nowoczesny luksus z wrażliwością i szacunkiem do natury i środowiska. Czyste wnętrza i minimalistyczna architektura z naciskiem na tradycyjną chińską architekturę pomagają tworzyć akcenty i subtelny dramat tam, gdzie jest to potrzebne, oraz samotne prywatne obszary gdzie indziej, równoważąc potrzeby odwiedzających.

Rzeczywiście, ogólny projekt równoważy różne elementy – krajobraz, sztukę i design. W tym kontekście obecność natury była kluczowa, więc projektanci pracowali nad „przepaścią” między objętością a sprytnymi technikami ogrodniczymi, aby stworzyć przestrzeń zewnętrzną pokrytą zielenią. Jednocześnie niewłaściwie rzeźbiona kostka brukowa, kręte ścieżki, tarasy i duże, sięgające od podłogi do sufitu przeszklenia przenikają się wewnątrz i na zewnątrz, zacierając granice między nimi.

Wewnątrz naturalne drewno i kamień oferują dotyk, wygląd i zapachy, które kołyszą się w naturze, ponownie polegając na szerszym środowisku deweloperskim. Meble i wystrój również działają na ten sam efekt. „Oryginalne, introwertyczne i delikatne piękno obiektów zostaje wzmocnione, tworząc kojącą atmosferę. Rozmieszczenie każdego obiektu jest szczegółowo przemyślane, co buduje dialog z przestrzenią. Kompozycja wizualna połączona jest z przestrzennymi narracjami. Obrazy gór i wody odbijają się w budynkach, ściśle współgrają z życiem codziennym – wyjaśnia zespół projektowy.

Starannie obramowane widoki oferują subtelne widoki lub wspaniałe, pełne widoki na zadbane dziedzińce, zachowując jednocześnie luksusową atmosferę panującą w każdym pokoju. §

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *